Cum purtăm imbrăcămintea compresivă

Informații privind utilizarea articolelor compresive

Articolele compresive postchirurgicale MAAM Garments sunt concepute pentru a fi folosite în stadiile de recuperare postoperatorie, după intervenții de chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, precum augmentarea mamară, mamoplastia de reducție, reconstrucția mamară, ginecomastie, liposucție, abdominoplastie, intervenții la nivelul feței și a brațelor, gluteoplastia și altele.

Produsele MAAM Garments ajută la recuperarea postoperatorie prin îmbunătățirea circulației sanguine, reducerea inflamațiilor, păstrarea implantului în poziția corectă, eliminarea fluidelor cu potențial periculos în corp, accelerarea procesului de vindecare, permițând astfel pacientului să se întoarcă mai repede la rutina zilnică. Articolele compresive oferă sprijin în procesul de vindecare postoperatorie prin oferirea unei compresii adecvate și reducerea tensiunii la nivelul pielii.

Articolele compresive MAAM Garments sunt confecționate din materiale de cea mai bună calitate, ținând cont de cerințele specialiștilor din domeniul chirurgiei plastice și estetice. Plăcute la atingere, foarte ușoare, dar compresive și rezistente, aceste materiale permit pielii să respire, lăsând-o curată, uscată și proaspătă întreaga zi.

Durata perioadei de purtare a articolelor compresive este stabilită de către medicul specialist.

Pentru o măsură corectă, consultați tabelul de mărimi

În caz de edem, erupții cutanate sau senzații de mâncărime, cereți imediat sfatul medicului.


Instrucțiuni de Utilizare

Articolele compresive MAAM Garments sunt special concepute pentru recuperare și confort, fiind diferite și potrivite fiecărui stadiu postoperator (I, II, III).

Acestea reprezintă totodată o parte importantă și necesară a procesului de recuperare în condiții optime, în urma intervențiilor de chirurgie plastică, reconstructivă sau estetică.

Articolele compresive postoperatorii se aplică direct pe pacient, imediat după operație, durata perioadei de purtare a acestora fiind stabilită de către medicul specialist.

Fiecare persoană resimte în mod diferit senzația de compresie. Este esențial ca îmbrăcămintea compresivă să se potrivească perfect, pe fiecare formă și dimensiune, pentru a obține rezultate optime. Purtarea corectă a produselor compresive MAAM Garments ajută și accelerează procesul de vindecare, previne acumularea excesivă a lichidelor în zonele tratate, sprijină sistemul limfatic și stimulează retracția pielii.

Pentru confort și igienă, se recomandă ca pacientul să fie aprovizionat cu cel puțin două articole compresive.

Bustiere & Veste Compresive

Potrivite pentru Stadiul I și Stadiul II ale etapei postoperatorii, bustierele și vestele compresive se utilizează astfel:

 • Îmbrăcați articolul compresiv cu sistemul de închidere în față.
 • Închideți cârligele tip “moș și babă” unul câte unul și/sau apoi, unde este cazul, închideți fermoarul, în partea din față.
 • Începeți închiderea cârligelor de tip “moș și babă” de jos în sus, alegând modul cel mai confortabil pentru dumneavoastră.
 • După reglarea închiderii din față, ajustați bretelele pe umăr pentru a fi egale și în poziția cea mai confortabilă.
 • Baza bustierei trebuie să fie întotdeauna egală pe toată circumferința corpului, respectiv partea din față să fie la același nivel cu partea din spate.
Costume Compresive:
Pantaloni Compresivi & Chiloți Abdominoplastie / Gluteoplastie
 • Deschideți mai întâi cârligele de tip “moș și babă”, fermoarele, apoi detașați bretelele, (acolo unde este cazul).
 • Atașați produsul pe corp, poziționând corect deschiderea dintre picioare, nivelul lungimii pantalonului cât și a mânecilor, în cazul produselor cu picior și mâneci lungi.
 • Închideți cârligele de tip “moș și babă” unul câte unul, de jos în sus, după care închideți fermoarul, după caz.
 • În cazul produselor cu bretele, fixați la spate bretelele în formă de X, apoi în față, reglându-le corespunzător.
Benzi Compresive pentru Față
 • Poziționați bărbia în centrul benzii compresive pentru față.
 • Închideți sistemul cu bandă velcro situat pe partea din spate a gâtului, dar și bandă velcro de pe creștetul capului, după caz. Ajustați la nevoie bareta aflată pe partea din spate a capului.
Bandă Elastică Stabilizatoare pentru Sâni

Se poziționează deasupra sânilor, pe corp.
Aceasta este compusă din două tipuri de elastic: elastic evazat în partea de sus pentru a nu jena sub brațe și elastic lat peste sâni, pentru stabilitate. Bretelele în formă de X, apoi în față, reglându-le corespunzător.

Lenjeria Compresivă Dantelată

Potrivită pentru Stadiul III postoperator.
Lenjeria compresivă dantelată se îmbracă precum un sutien obișnuit, cu închiderea poziționată în partea din spate.
Alegeți rândul 1, 2 sau 3 de închidere, apoi ajustați bretelele pe umăr pentru a fi egale.

Centuri Abdominale

Poziționați centura pe zona abdominală, cu închiderea de velcro în față. Închideți apoi benzile de velcro, pe rând, începând cu partea de sus, poziționată sub sâni.

Mâneci Compresive

Deschideți cele două bretele situate pe partea din față a mânecilor, atât cea poziționată sub sâni, cât și cea poziționată deasupra sânilor. Introduceți brațele în mâneci pe rând, până ce cusăturile poziționate sub brațe sunt situate corect.

Ridicați ușor brațul și asigurați-vă că mâneca este netedă și întinsă uniform.

ȚINE UMIDITATEA DEPARTE DE CORP
DUCTILITATE & ELASTICITATE
ELIMINĂ MIROSURILE NEPLĂCUTE
ELASTICITATE ÎN PATRU DIRECȚII
MATERIAL DE COMPRESIE
CUSĂTURI PLATE
NU CONȚINE LATEX
INDICAȚII

Suport compresiv postoperator, după intervențiile de chirurgie plastică, reconstructivă și estetică

CONTRAINDICAȚII
 • Alergii la materialele compresive.
 • Tulburări respiratorii și ale circulației sanguine.
 • Risc de tromboză.
INSTRUCȚIUNI DE ÎNTREȚINERE
 • Spălați pe dos cu culori similare
 • Spălare delicată cu apă la o temperatură de 30°C.
 • Înainte de spălare închideți fermoarul, banda velcro sau închiderile tip “moș și babă”, pentru a preveni deterioarea acestora.
 • Nu folosiți înălbitori și balsam
 • Nu călcați.
 • Nu uscați prin centrifugare.
 • Nu curățați chimic.
RECOMANDARI:
 • Acordați atenție modului în care utilizați sistemul de închidere a fiecărui articol compresiv. De asemenea, unghiile lungi sau ascuțite pot perfora sau deteriora țesătura.
 • Poziționați articolul astfel încât eticheta exterioară MAAM Garments să se afle întotdeauna pe partea din față a articolului compresiv.
 • Deschideți complet fermoarele și/ sau sistemul de reglare de tip “moș și babă”.
 • Reglați bretelele poziționate pe umeri.