Termeni si conditii

Articolul 1 - SCOPUL

Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre TEX ACCES MCV S.R.L., prin intermediul magazinelor virtuale: www.bustieremedicale.ro, www.maamgarments.ro, www.maamgarments.com  catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

In acest document, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator: persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.

Vanzator: societate comerciala TEX ACCES MCV S.R.L., NR. Reg. com.: J23/3213/2018, CIF: RO16649455, Adresa: STR. MĂRĂCINENI, NR.22D, PARTER, ORAS BRAGADIRU, Judet: ILFOV, Tara: ROMANIA; Denumirea comerciala a produsului este MAAM.

Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.

Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe oricare din site-urile: www.bustieremedicale.ro, www.maamgarments.ro , www.maamgarments.com, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare)

Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

Termeni si Conditii Generale de Vanzare (TCGV)

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Articolul 3 - VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la emiterea facturii de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail) iar factura fiscala va fi comunicata cumparatorului la momentul expedierii produsului. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Articolul 4 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului au caracter informativ si pot fi documentate sau modificate de catre Vanzator. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica contact. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Articolul 5 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Articolul 6 - DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-urilor precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate in proprietatea TEX ACCES MCV S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Articolul 7 - CONFIDENTIALITATE - PUBLICITATE

Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Articolul 8 - FACTURARE - PLATI

Preţul, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile şi Serviciile livrate, obligaţia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare. 

Metoda de plată

Pentru a plăti prețul produselor și cheltuielile aferente de expediere și livrare, puteți utiliza una dintre metodele indicate în Formularul de Comandă de pe website și care sunt rezumate mai jos.

8.1 Carduri de credit/debit

8.1.1 Pentru comenzile de pe website-ul nostru, acceptăm plăți cu carduri de credit și debit fără a adăuga comisioane la produs. Trebuie să dețineți un card de credit valabil la momentul comenzii pentru produsele achiziționate online.

8.1.2 În momentul achiziției online, simultan cu confirmarea comenzii, banca de referință va deduce suma comenzii din creditul disponibil pe cardul dumneavoastră de credit. Suma va fi debitată pe cardul dumneavoastră de credit în momentul plasarii comenzii.

8.2 Plata Ramburs

8.2.1 Plata se va efectua in momentul livrarii de catre curier, la primirea coletului de catre Cumparator, conform facturii.

Articolul 9 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile prin curier catre Cumparator, la adresa indicata in comanda; partile pot agrea si o alta modalitate de expediere, in conditii speciale, la solicitarea scrisa a Cumparatorului la comenzi@bustieremedicale.ro, aprobata de ambele parti.

Informatiile detaliate privind livrarea, sunt disponibile in sectiunea “Politica de livrare”.

Transport - Ambalare

In afara de cazul in care este agreat altfel de Vanzator si Cumparator, Vanzatorul se exonereaza de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare pe un mediu durabil (tiparit).Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

Articolul 10 - ACCEPTARE SI DREPTUL LA RENUNTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile si specificatiile mentionate in Comanda. Produsele trebuie verificate de client la momentul livrării pentru a se asigura că acestea corespund articolelor comandate și că nu prezintă niciun defect sau neconformitate. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, Vanzatorul va respecta prevederile O.U.G. 34/2014 si va aplica politica de returnare. Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.

Mai multe informatii cu privire la returul produselor, se regasesc in rubrica “ Politica de returnare a produselor”.

Articolul 11 - MARFURI EXCEDENTARE

Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda pot fi refuzate de catre Cumparator in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.

Articolul 12 – GARANTII pentru produsele neconforme

Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, acestea garanteaza Cumparatorul impotriva oricarei non conformitati care poate afecta intreaga sau o parte a Bunurilor, cu exceptia uzurii normale, pentru perioada de 6 luni de la data emiterii facturii de vanzare. 

Articolul 13 - TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 14 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Articolul 15 - RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

TEX ACCES MCV S.R.L., nu garanteaza ca toate articolele incluse in magazinele virtuale: www.bustieremedicale.ro, www.maamgarments.ro, www.maamgarments.com  sunt in stoc la momentul comenzii dumneavoastra. În cazul în care un articol este indisponibil, TEX ACCES MCV S.R.L., vă va contacta în scurt timp telefonic sau prin e-mail. 

TEX ACCES MCV S.R.L., nu poate promite că in cadrul site-ului conținutul este lipsit de inexactități sau erori de tipar. Nici nu putem garanta că toate informațiile sunt actualizate. TEX ACCES MCV S.R.L., poate, în orice moment, să modifice conținutul site-ului. Deși TEX ACCES MCV S.R.L., se străduiește să afișeze textele, imaginile și prețurile corecte pe site și magazin web, pot apărea erori. Dacă ați fost taxat cu o sumă greșită în magazinul web, TEX ACCES MCV S.R.L., vă va oferi opțiunea de a plasa o nouă comandă cu prețul corect sau de a vă anula comanda. Cu toate acestea, TEX ACCES MCV S.R.L își rezervă dreptul de a anula orice comandă înainte de expediere în cazul în care constatăm că prețul este incorect. În acest caz, vă vom anunța prin e-mail. Dacă nu vă putem contacta, comanda dumneavoastră va fi anulată automat. 

O parte din serviciile mediate prin intermediul site-ului sunt întreținute de organizații externe. In situatiile in care TEX ACCES MCV S.R.L., actioneaza in calitate de agent pentru astfel de servicii, nu putem fi facuti responsabili pentru eventualele erori rezultate din activitatile acestora.

TEX ACCES MCV S.R.L., nu poate fi făcută răspunzătoare pentru orice daune cauzate din utilizarea site-ului sau, de altfel, neputința de a utiliza site-ul. TEX ACCES MCV S.R.L., nu poate garanta acces fără probleme, neîntrerupt și sigur la site.

Nu putem garanta ca imaginile de pe site reflecta cu acuratete culoarea produsului, acestea fiind ilustrative. Pot exista diferențe datorate caracteristicilor tehnice, rezoluției si culorilor computerulului sau monitorului pe care le utilizați. 

Articolul 16 - PRET DERIZORIU SAU CARACTERISTICI ERONATE

Vanzatorul face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, Vanzatorul va depune toate eforturile in vederea livrarii catre Cumparator a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu propunerile Vanzatorului, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

Articolul 17 - INCALCARE - TERMINARE

Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile de la notificare. Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata. 

Articolul 18 - PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Te rog sa parcurgi Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

Articolul 19 - FOLOSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

Articolul 20 - FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Articolul 21 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii române. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului.

Articolul 22 - PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numitele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale. Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Pentru plasarea unei comenzi, persoanele minore trebuie sa aiba consimtamantul reprezentantilor legali.

TEX ACCES MCV S.R.L. isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat, in scris sau verbal (agresiv, licentios etc.), au in istoricul comenzilor livrari refuzate, folosesc in mod abuziv dreptul de retur in 14 zile.